1

Téma: Palmová skála u Satzungu

Stále mně vrtalo hlavou kde se u nás v Bezručově údolí vzaly šestiboké kamenné kvádry - patníky/jejich tedy jen pár ,ale jsou tu/.Přece je nevezly až z Panské skály.Dnes jsem tomu asi přišel na kloub.Po návstěvě Satzungu mám jasno.Před městem se nalézá kopec Hirtstein na kterém jsou umístěny 4 druhy větrných elektráren/jak šel vývoj/.Na něm stojí pěkná horská bouda s kamennou plošinou s pomníčkem z  které je docela hezký pohled po okolí.Pod ním se nachází bývalý lom právě na ty patníky a lecos asi jiného.Palmová skála dostala název podle toho,že čedičové kameny nejsou svislé jako na Panské skále,ale vytvářejí na jednom místě jakoby gejzír  v podobě palmy.Jinde jsou naležato a tvoří jakoby schodiště.Na jednom místě zase to vypadá na zbytek stěny jakoby sopečného kráteru.Moc hezké,líbilo se mi to více než Panská skála.Bylo po dešti,takže se dole tvořila bažina,kde asi jinak se dá chodit po dně.Jinak v té horské boudě mimo ubytování a krušnohorské kuchyně se pořádají pro ubytované klienty poznávací zájezdy po okolí starý autobusem veteránem.V okolí jezdí dost parních vláčků po zachovalých turistických tratích.