Téma: hoteliéři :moc starostí nebo lenost a mamon?
Poslední dobou kamkoliv přijdu mám dojem že každý hotel/beru do toho i penziny a ubytovny/ nějak přežívá jakoby každou chvíli by se to mělo zavřít,že jste tu trpěni,bez života,ale yždímat co se dá,žádný napad a snaha,nějak bylo a nějak bude.Žije se z minulosti.Příklady z léta:1.Prostě někam přijdete /je 14 hod/ a tam visí cedule majitel přijde v 20.00.Vy přijdete,hotel zcela prázdný.Majitel vybafne cenu 450 Kč.Přijdete na pokoj ,kde polovina věcí nefunguje či je rozbitá.Jídlo se ohřívá z rakviček.2.Jiný hotel.Ptám se je v okolí za zajímavosti.Ne nevím.Odpoví majitel.Ubytování .není.Přijede Němec.je.3.penzion.Ubytování,které nemohl povolit stavební úřad/jsem stavební technik/.Nahoru po schodech se nedostane důchodce natož my 50tníci.Koupelny chybí.Snídaně 2 mikrohousky,2 kolečka salámu,máslo na 1 housku,1 trojúhelníček sýra.Snídaně pro němce: obložený talíř sýrů a salámů,pečivosladké i slané.vše za stejnou cenu - tudíž dotoju Helmuty.4.Horská chata - výjezd lanovkou i přes to .že nahoře hlásí bouřku s blesky/dovíme se dodatečně/.Dojeli jsme nahoru.Blesky srší okolo nás na několik metrů.Dolů se nedostaneme.Obsluha lanovky /2 mladíci/ sjíždějí dolů džípem a přes prosbu aby odvezli alespoň nejstarší ženy jedou dolů sami.Jedná se vše o onkologické pacientky.My scházíme v dešti po nejprudší sjezdovce dolů .Polovině poté slezou nehty u nohou z otlaků.5.Horská chata.Naše výprava nenalezla ani jeden volný hotel mezi 5 hotely.Vše zavřeno.Nikde cedule.Obsluha si vykuřuje vevnitř a směje se.Oběd se nekoná.Číšník nám říká ať si raději nic nedáváme,že minule se tu přiotrávili lidé jídlem.6.Kempy.Máte chatku?Jo.Vejdeme.Prcháme.Hrůza i za 150 Kč.Co byste chtěli - ?7.Prázdný hotel super pověsti.Vše jak z roku 1968 - že by muzeum totality?Ubytování za 1250 kč.Smlouvání.Za pokoj o 2 lůžkách,umyvadlo,skříň 1000kč.Celá noc vzhůru- pod námi velká lednice kuchyně.8.Hotel - bazén.Ne tam nesmíte.Jen pro skupiny.Vnitřní bazén.špína.Tak studená voda - prý je ohřívaná.
a další .... Hodně hotelů má hvězdičky,ale vybavení a obsluha je jak z 4 cenovky.Nezájem o okolí.Hotel má své hranice na pozemku,a co je okolo může padat na vás,zapřičinit úraz.Stezky neupravené,mostky zbořené,o značení nemluvě.Co bych chtěl?Jinde to umí a znám případy kdy hotel postaví několik ocelových mostů přes potok,protože ví,že se mu to vrátí /třeba Pavlinino ůdolí/.Kde mně bylo fajn?Kde mně to nezklamalo?Třeba na Tokáni - turistická chata.Mají tu sice skromné pokoje a jedno společné sociální zařízení,ale obsluha vzorová a cítíte neustálý zájem o vás.Udělají vám jídlo podle vás /já měl meruňky a tak mi kuchař udělal knedlíky a koláč k snídani,houby - smaženici/.Na Hrubé Skále.Dražší,ale akce a super jídlo,služby na úrovni.Znám i penzion - farmu na Šumavě,kde majitel šel od práce s traktorem,jen aby vám mohl posloužit.Prostě k něčemu se musí mít vztah,pokud ne,tak to raději zabalte páni hoteliéři.