Téma: přeasfaltováno aneb nech trávu žít...
Zásadně proti cyklistům nic nemám /sám jsem několik let kolo nesundal ze zadku/,ale poslední dobou mám dojem,že se preferuje cykloturistika než turistika a to budováním cyklostezek.Jistě nebyly tu a je to dobrý počin,ale začíná být přeasfaltováno.Pěkné stezky klikatící se přírodou jsou narovnány a zarovnány do nivelity - mizí tak kouzlo okolí.Jelikož stezky se nacházely u potoků tak i potoky se srovnaly z meandrů do stok.Horské stezičky podle skal zanikají a vše směřuje do údolních silnic.Že by i horské železniční dráhy se změnily v cyklostezky,proč ne, tady stejně lidi vlakem jezdit nebudou.Šotolinu či drť proboha ne,kola jsou drahá a pád v plné rychlosti bolí. No prostě v mém věku mně začínají na těchto asfaltkách bolet mé turistické nožky a trochu se nudím tou rovinou a černí,ještě ,že musím neustále dávat pozor na rychlé cyklisty.Proto raději chodím mimo cesty nazdařbůh,víc uvidím,nohy nebolí,duše ožívá....No přeci jeden klad to bude mít,až v 70 se tu budu moci projíždět v invalidním křesle.Jen mám strach aby někdo nezačal asfaltky bourat a nahrazovat je ....